Kabinet Dapur > Produk ISD > Bilik Bacaan

Reka Bentuk Bilik Bacaan (Study Room) - Kabinet Buku / Rak Buku

Bilik Bacaan dengan Kabinet Buku Dan Meja

Bilik Bacaan (study room) merupakan satu bilik di rumah kita untuk membaca, membuat kerja dan komputer. Bilik bacaan (study room) juga merupakan bilik menyimpan buku-buku, majalah dan bahan bacaan yang lain. Kebanyakan keluarga di Kuala Lumpur, bilik bacaan (study room) memainkan peranan sebagai bilik membuat kerja rumah sekolah untuk kanak-kanak. Bilik bacaan (study room) akan menjadi bilik kerja ayah( atau ibu) bagi sesetengah keluarga. Dalam zaman moden ini, komputer biasanya diletak dalam bilik bacaan (study room) , maka bilik bacaan (study room) juga merupakan tempat untuk ahli keluarga melayari internet. Rekabentuk bilik bacaan (study room design) adalah sangat penting supaya ia dapat memenuhi kehendak semua ahli keluarga dengan ruangan yang terhad.

Reka bentuk bilik bacaan, termasuk kabinet buku dan meja.

Perabut utama dalam bilik bacaan termasuk kabinet buku / rak buku (book cabinet / book shelf), meja menulis (atau membaca), kerusi dan meja komputer. Susun atur dan reka bentuk semua perabut ini akan membentuk reka bentuk bilik bacaan (study room design) secara keseluruhan. Merujuk reka bentuk bilik bacaan (study room design) di atas, reka bentuk bilik bacaan (study room design) dibentukan dengan kabinet buku (rak buku) bergantung, kabinet buku asas, meja komputer yang membentuk stesen kerja komputer (computer workstation) dan kabinet buku tinggi. Susu atur berbentuk L (L-Shaped Design) dapat menggunakan dinding dua belah, ianya mejimat ruangan dan membentuk tempat kerja serta stesen kerja. Meja menulis (membaca) menghala ke tingkat dapat mempasti cahaya mencukupi semasa membaca atau membuat kerja.

 

ISD merupakan salah satu kilang yang membuat kabinet buku (book cabinet) dan meja yang pupolar di Kuala Lumpur. Pereka bilik bacaan (study room designer) dapat membantu anda untuk membina bilik bacaan yang memenuhi kehendak semua ahli keluarga dengan ruang yang sedia ada. Sila hubungan kami untuk memdapat nasihat dan sebut harga untuk membuat kabinet buku (book kabinet) dan meja dalam bilik bacaan (study room) anda.

Contoh Gambar-gambar Bilik Bacaan dan Kabinet Buku (Rak Buku)

Reka Bentuk Bilik Bacaan (Study Room Design) terbentuk dari kabinet buku bergantung dan asas.
Reka Bentuk Bilik Bacaan (Study Room Design) terbentuk dari kabinet buku bergantung dan kabinet buku asas dan membentuk stesen kerja komputer.
Stesen Kerja Komputer dengan rak buku.
Stesen Kerja Komputer dengan rak buku di bilik bacaan.
Bilik Bacaan dengan kabinet buku bergantung dan tinggi.
Bilik Bacaan (study room) dengan kabinet buku bergantung dan kabinet buku tinggi.
Bilik Bacaan (Study Room)
Sebahagian bilik tidur telah digunakan sebagai bilik bacaan. Kabinet Buku bergantung membentuk ruangan untuk simpan buku.
bilik bacaan dengan kabinet baju dan kabinet buku
Rekabentuk bilik bacaan berbentuk L (L-Shaped). Ia dibentukan dengan kabinet buku bergantung dan kabinet baju (pakaian)

Sila klik pautan (link) di bawah untuk mendapat lebih banyak maklumat dan gambar tentang produk kami.

Kabinet Dapur
Almari Pakaian
Kabinet TV
Bili Bacaan

Sila Hubungi Kami untuk Kabinet Dapur, Almari Pakaian, Kabinet TV, Kabinet Bilik Tetamu, Kabinet Buku dan sebagainya. Pereka Kabinet (Cabinet Designer) kami rela berjumpa anda untuk memahami kehendak anda.

 
Kabinet Dapur | Produk | Informasi Kabinet Dapur | Hubungi Kami